Tervetuloa mukaan Lasten Purjehduskouluun!

Lasten purjehduskoulussa taitoja opetetaan turvallisessa ympäristössä koulutettujen ohjaajien opastuksella. Lasten purjehduskoulu on Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n jäsenseurojen konsepti, joka järjestää lajiliiton ohjelman mukaista korkealaatuista purjehduksen alkeisopetusta lapsille ympäri Suomen.

Purjehduskouluun mukaan ilmoittautuessa ei tarvitse olla aiempaa purjehdus- tai veneilykokemusta. Alkuun tutuksi tulevat veneessä liikkuminen, veneen ohjaaminen sekä erilaisten käännösten tekeminen. Lasten purjehduskoulussa opit tarvittavat taidot, jotta harrastus voi jatkua seurojen järjestämiin harjoituksiin.

East Side Sailing Team on itä-Helsinkiläisten, Sipoolaisten, Vantaalaisten sekä Tuusulalaisten pursiseurojen ja venekerhojen järjestämää yhteistoimintaa. Se tarjoaa toimialueellaan laadukasta purjehdusopetusta sekä -valmennusta lapsille ja nuorille. Toiminta koostuu itäisen Helsingin vesialueilla sekä Tuusulanjärvellä järjestettävistä kursseista, harjoituksista, valmennuksesta ja kilpailuista.

Historia

East Side Sailing Team ideoi vuonna 2013 lasten jollankaatotapahtuman Lohjalla sijaitsevan Meriturvan isolla koulutusaltaalla. Siitä lähtien kaikkien Lasten Purjehduskoulujen yhteiseksi kauden avaustapahtumaksi laajentuneen tapahtuman ohjelmassa on ollut erilaisia toiminnallisia rasteja. Meriturvassa osallistujat pääsevät kokeilemaan mm. jollasimulaattoria, hengaamista, hengenpelastamista, melomista sekä tietenkin kaatamaan veneitä lämpimässä ja kirkkaassa vedessä ohjaajan läsnä ollessa. Rastien kiertämiseen on hyvä varata noin tunti aikaa. Tapahtuma on tarkoitettu ensisijaisesti uusille harrastajille.

  • East Side Sailing Team ry perustettiin kevättalvella 2013. ESST järjesti kaikille avoimen jollienkääntöharjoituksen Meriturvan koulutusaltaassa Lohjalla. Paikalla oli kaikenlaista ohjelmaa, harjoittelua SPV:n hienolla purjehdussimulaattorila, kokeiltiin pelastuslauttaan kiipeämistä, käännettiin jollia ja lopuksi melottiin pojujen ympäri. Tapahtumaan osallitui yli 70 lasta.

  • ESST järjestää keväällä koululaistapahtumia ja avoimia tutustumistilaisuuksia seurojen satamissa. Seurat järjestävät myös aktiivisesti kilpailuja pidempään harrastaneille, TP aloittaa kisakauden On The Rock kisalla toukokuun alussa, BS järjestää optimistien karsintakilpailun, HTPS järjestää Optimisti ja Zoom haastajakilpailun kesäkuussa, VP haastaja ja kadettikilpailun syyskuussa.

  • East Side Sailing Teamin toimintakertomus on mukana Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö LIKESin uudessa ideaoppaassa urheiluseuroille. Yhteistoiminnan ansioina voidaan todeta että toimnnan määrällisiin ja laadullisiin tavoitteisiin on päästy jopa suunniteltua paremmin.

  • Keväällä alkaneesta koronavirus pandemisasta huolimatta kaikki ESST:n Lasten Purjehduskoulut pystyttiin järjestämään turvallisesti normaalin aikataulun mukaan kesäkuun alusta eteenpäin. Kevään jollankaatoharjoitukset jouduttiin perumaan hallien ollessa suljettuina.

Yhdessä

vesillä

2013
Vuodesta
12
Seuraa
800+
Lasta

Seurat

Helsingin Työväen Pursiseura

Tuusulanjärven Purjehtijat

Karinkiertäjät

Leppäluodon Venekerho

Nesteen venekerho

Porslahden Venekerho

Sarvaston Venekerho

Sibbo Navigationssällskap

Roihuvuoren ja Tammisalon Meriulkoilijat

Vuosaaren Urheilukalastajat