Lasten ja nuorten Purjehduskoulut 2017

Alkeiskurssit 7-12 -vuotiaille

Alkeiskurssilla opitaan jollapurjehduksen ja vesillä liikkumisen perustaidot. Veneen käsittelyyn ja turvallisuuteen liittyvät asiat, kuten väistämissäännöt, opetellaan sekä teoriassa rannalla että käytännössä vesillä. Opetusveneinä alkeiskursseilla käytetään pääasiassa optimistijollia. Kursseja järjestetään toukokuussa iltaisin ja viikonloppuisin sekä kesäkuussa puoli- ja kokopäiväleireinä. Lisäksi kurssilla opetellaan mm. tunnistamaan merimerkkejä ja tekemään solmuja. Alkeiskursseille on vaatimuksena ainoastaan uimataito ja reipas mieli.

Kurssin tavoitteena on, että purjehtija hallitsee optimistijollalla laiturista lähdön ja laituriin tulon sekä purjehtimisen eri suuntiin kevyessä tuulessa. 

Jatkokurssit 8-13 -vuotiaille

Jatkokurssit ovat tarkoitettu jo veneen käsittelyn perustaidot hallitseville joko alkeiskurssin aiemmin käyneille tai vastaavat taidot muuten omaaville purjehtijoille. Kursseilla hiotaan taitoja ja perehdytään lajin hienouksiin. Kursseilla voidaan Optimistijollien lisäksi kokeilla Zoom8 - jollia.

Kurssin tavoitteena on, että purjehtija osaa hallita jollaa keskistuulessa ja tuntea purjeen trimmauksen eri tuulensuuntiin purjehtiessa.

Zoom8 kurssit 12-15 -vuotiaille

Zoom8 - kurssit on tarkoitettu jo vanhemmille junioreille, jotka haluavat aloittaa lajin mutta eivät enää iältään tai kooltaan sovi Optimistijolliin tai prurjehtijoille jotka omaavat alkeet ja mutta haluavat kehittää osaamistaan ohjatusti. Kursseilla käydään läpi samat asiat kuin alkeis- ja jatkokursseilla taitotason mukaan. 

Veneilykoulu 7-15 -vuotiaille

Veneilykoulun opettaa 7– 15 -vuotiaille lapsille ja nuorille veneilyn perustietoja ja -taitoja. Veneilykoulussa harjoitellaan turvallisia veneilytapoja ja opetetaan ottamaan huomioon muut vesilläliikkujat. Veneilykoulussa opetellaan tunnistamaan merimerkkejä, lukemaan karttaa ja kompassia sekä tekemään solmuja. Lisäksi opetellaan ajamaan kumiveneellä ja lähetmään ja kiinnittymään laituriin. Myös turvalliseen luonnossa ja saaristossa liikkumisessa tarvittavia taitoja ja tietoja käydään läpi.

Yleistä

Kaikki ESST:n opettajat kursseilla ovat SPV:n kouluttamia purjehduksenohjaajia, entisiä jollapurjehtijoita sekä heidän vanhempiaan.

ESST:n alkeiskurssit sisältävät erillisenä ajankohtana olevan harjoituskerran Pirkkolan uimahallissa. Harjoitus sisältää mm. optimistijollan kaatamista ja oikaisua. Näitä taitoja on mukavampi aluksi harjoitella lämpimässä vedessä.

Kursseille osallistujat liittyvät valitsemansa seuran jäseneksi, elleivät kuulu jo johonkin SPV:n alaiseen seuraan. Jäsenyyteen sisältyy purjehtijan tapaturmavakuutus, joka on voimassa aina vesillä liikuttaessa sekä matkalla harjoituksiin tai harjoituksista. Lisätietoja vakuutuksesta löytyy SPV:n sivuilta www.spv.fi kohdasta jäsenedut.

Useimmilla kursseilla osallistujat jaetaan pienempiin ryhmiin ja kursseilla voidaan toteuttaa osaamistason mukaista ohjelmaa. Katso viitteelliset tasosuositukset kurssilistalta (alkeis/jatko/zoom8). Huom. Kaikilla seuroilla ei ole opetusveneinä Zoom8 jollia.

Kurssipaikat, ajankohdat ja hinnat 2017

Alla ESST:n kevään kurssien alustava aikataulu. Kursseille ilmoittautuminen tapahtuu sivulla ilmoittautuminen olevalla lomakkeella.

Kaikkien kurssien yhteiset uimahalliharjoitukset

 • Jollakoulujen aloituspäivä ja jollankaatoharjoitus lauantaina 29.4.2017, Meriturva, Lohja. Meriturvan tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton tutustumistilaisuus jolla voi korvata samalla kurssien uimahallivuoron, ilmoittautuminen tapahtumaan erikseen myös kurssin lisäksi. Meriturvassa lisäksi jollasimulattorit, temppuratoja ja muita tehtäviä meriturvan isossa altaassa. Katso kuvia Lohjalta vuodelta 2013 ESST:n Facebookista sekä video vuoden 2015 tapahtumasta YouTubessa.
 • Jollankaatoharjoitus Pirkkolan uimahallissa keskiviikkona 17.5. tai torstaina 18.5. klo 19:30-21:30. Sisältyy kurssien hintaan. Kuva Pirkkolasta 2014

Kulosaari

 • Jollaleiri 5pv ma-pe kesäkuun 1 viikko 5.–9.6. klo 9–16 alkeis- ja jatkoryhmät. Opetuskielinä suomi ja ruotsi.
 • Jollaleiri 5pv ma-pe kesäkuun 2 viikko 12.–16.6. klo 9–16 alkeis- ja jatkoryhmät. Opetuskielinä suomi ja ruotsi.

Laajasalo/Pyysaari

 • Jollaleiri 5pv ma-pe kesäkuun 1 viikko 5.–9.6. klo 9–16 alkeis- ja jatkoryhmät.
 • Jollaleiri 5pv ma-pe kesäkuun 2 viikko 12.–16.6. klo 9–16 alkeis- ja jatkoryhmät.

Laajasalo/Sarvasto

 • Jollaleiri 4pv ma-to kesäkuun 1 viikko 5.–8.6. klo 9–16 alkeis- ja jatkoryhmät.

Vuosaari/Vuosaarenlahti

 • Jollaleiri 4pv ma-to kesäkuun 1 viikko 5.–8.6. klo 9–16 alkeis- ja jatkoryhmät.
 • Jollaleiri 4pv ma-to kesäkuun 2 viikko 12.–15.6. klo 9–16 alkeis- ja jatkoryhmät.
 • Jollaleiri 4pv ma-to kesäkuun 3 viikko 19.–22.6. klo 9–16 alkeis- ja jatkoryhmät.

Tuusula/Tuusulanjärvi

 • Ilta-/viikonloppukurssi: su 4.6. klo 11-17, ma 5.6. - ke 8.6. illat klo 17-20
  Lisätietoja: Matti Leppänen p. 050-5841418 / Matti Aalto p. 040-5566287

Kurssien hinnat

East Side Sailing Teamin kurssien ja leirien hinnat 2017

 • Ilta- ja viikonloppukurssit sekä osapäiväleirit 160€
 • Päiväkurssi (Tuusula) 210€
 • Päiväleirit 4 pv (ma–to) 220€
 • Päiväleirit 5 pv (ma–pe) 275€

Kaikki ESST:n kurssit sisältävät kurssimateriaalit ja T-paidan. Kokopäiväleirit sisältävät lämpimän lounaan.

Jatka ilmoittautumaan!